Reunió del Consell Escolar de Centre

26/09/2012 | Consell escolar, Junta | 1 comment

Les escoles publiques de Catalunya han de disposar d’un Consell Escolar de Centre mitjançant el qual tota la comunitat educativa  (Mestres, personal no docent i famílies)  participa en el govern dels centres educatius.

La participació de les famílies en els Consells Escolars de Centre es realitza a través dels seus representants escollits per votació cada quatre anys (4 representants de pares i mares en el cas de l’Escola Sant Martí), i un altre representant de les famílies designat  per l’AMPA  (en Jordi Riopedre, que va ser escollit fa temps per l’assemblea de l’antiga AFA i ratificat per la nostra associació).

El Consell Escolar de Centre celebra almenys  una reunió cada trimestre. Està previst que la reunió corresponent al primer trimestre del curs 2012-2013 se celebri el 18 d’octubre (s’ha modificat la data que haviem anunciat inicialment) i, com és preceptiu, haurà d’aprovar el Pla Anual de Centre que recull l’oferta d’activitats extraescolars, el calendari de reunions amb les famílies i d’avaluació de l’alumnat, i altres continguts importants referits al curs acadèmic que acaba de començar, moltes de les quals han estat ja avançades per l’escola en el quadernet de color que vau rebre fa uns dies de les tutores dels vostres fills i filles.

Des de l’AMPA, volem expressar a tot el personal del centre, a través del Consell Escolar,  el nostre agraïment per la seva dedicació i la nostra comprensió i suport davant les difícils condicions de treball que imposen les retallades que pateix l’Ensenyament Públic. També volem posar de manifest el nostre compromís amb qualsevol mesura de pressió destinada a garantir que els nostres fills i filles continuïn rebent un ensenyament de qualitat i que tot el personal de l’Escola pugui desenvolupar la seva tasca professional  de manera digna. Amb la mateixa força, però, l’AMPA és contrària a qualsevol atuaciò que generi innecessàriament intranquil·litat entre les famílies, i a qualsevol mesura que –vingui d’on vingui- ocasioni un perjudici a les nostres filles i els nostres fills i, per aquest motiu, demanem a tots els membres del Consell Escolar que proposi a l’Escola la revisió de la decisió de suspendre l’oferta de colònies escolars aquest curs.

Si teniu comentaris o propostes en relació als continguts de la propera reunió del Consell Escolar, us convidem a publicar-los a través d’aquest mateix bloc, fent clic sobre l’opció Deixa un comentari que trobareu sota d’aquesta notícia.
Més informació sobre els Consells Escolars de Centre i les seves funcions als enllaços següents: