Organització

L’AMPA de l’Escola Sant Martí som familiars dels alumnes de l’Escola que voluntàriament volem formar part activa de la comunitat educativa. Funcionem a través de comissions i ens reunim una vegada al mes.

La majoria de les qüestions es resolen de manera relaxada i informal. Les relacions de l’AMPA acaben essent d’amistat, de nul·la competitivitat i de respecte.

Òrgans de gestió – Comissions


ÒRGANS DE GESTIÓ DE L’AMPA

Equip de Coordinació
coordinacio@ampaescolasantmarti.org
És l’òrgan encarregat de la coordinació de les diferents comissions i de les activitats de l’AMPA i en el que recauen certes activitats de gestió de l’entitat, que es duen a terme de manera consensuada amb la resta de comissions.

Consell Escolar
consellescolar@ampaescolasantmarti.org
És l’òrgan de participació de la comunitat escolar en el govern de l’Escola. Està format per la direcció, el professorat, un representant de l’Ajuntament i cinc representants de les famílies (un d’ells representant l’AMPA). Trobareu més informació a Consell Escolar-web AMPA i Consell Escolar-web Escola.

 • Núria Guasch
 • Eva Gutiérrez
 • Marc Pous
 • Oriol Santos
 • Alba Cuevas (representant de l’AMPA)


COMISSIONS PER AL CURS 2021/2022

Biblioteca i Audiovisuals
biblioiaudio@ampaescolasantmarti.org
Col·laborem amb l’organització i millora del material de la biblioteca de l’Escola i busquem estratègies que ajudin a promoure i a gaudir de la lectura dins o fora de l’aula.

Ciència i Tecnologia
ciencies@ampaescolasantmarti.org

 • Treballem conjuntament amb el professorat per ajudar a donar resposta a les necessitats dels infants en el camp científic i tecnològic.
 • Assessorem en la compra i ús dels materials més adequats, tant a l’AMPA com a l’Escola.
 • Ajudem a implementar les necessitats digitals/tecnològiques de l’AMPA.
 • Promovem la implantació del Dia de la Ciència i, en el futur, de la Setmana de la Ciència.

Colònies i Casals 
casals@ampaescolasantmarti.org
Seleccionem, contractem i supervisem els casals per als períodes de vacances escolars, així com les colònies d’estiu.

Comunicació
comunicacio@ampaescolasantmarti.org

 • Donem a conèixer les diferents informacions de l’AMPA i les seves comissions.
 • Gestionem els canals de comunicació digital de l’AMPA: correu electrònic, web/blog i xarxes socials (Facebook).
 • Informem d’activitats interessants o gratuïtes per a les famílies.
 • Organitzem i coordinem la comunicació interna dins l’entitat.

Defensa de l’Escola Pública
escolapublica@ampaescolasantmarti.org

 • Informem de les evolucions governamentals en matèria d’escola pública.
 • Fem el seguiment de la creació dels nous instituts que necessita el barri.
 • Exigim qualitat a l’educació pública i supervisem els criteris.

Enllacem (Delegats de Classe)
enllacem@ampaescolasantmarti.org
La figura del pare-mare delegat de classe té com a objectiu servir d’enllaç entre les famílies d’aquesta classe i l’Escola. Cada classe tria els seus delegats i aquesta comissió aglutina tots els delegats de l’Escola, que treballen juntament amb l’AMPA per solucionar tot allò que preocupa les famílies en cada curs.

Extraescolars
extraescolars@ampaescolasantmarti.org
Per als Esports d’Equip: esportsdequip@ampaescolasantmarti.org

 • Fem d’enllaç entre els diferents proveïdors d’activitats extraescolars i l’Escola; per això vetllem per estar informats sobre incidències o canvis en les condicions d’extraescolars que afectin al desenvolupament i a la qualitat dels cursos, i proposem la solució més adequada.
 • Elaborem enquestes de satisfacció d’estudiants i pares, i valorem el funcionament general de les classes.
 • Proposem i valorem la incorporació de noves activitats extraescolars, supervisem convenis amb els nous proveïdors i coordinem el calendari anual.
 • Supervisem el compliment de les condicions dels contractes i el manteniment dels instruments de l’AMPA per a les classes de música.
 • Organitzem els casals de Nadal, Setmana Santa i Estiu; des del curs 2015/2016 també preparem una setmana de colònies per als infants des de 1r fins a 6è un cop acabat el curs escolar.

Menjador i Lleure
nutricio@ampaescolasantmarti.org

 • Treballem per crear un espai educatiu on els infants estiguin de gust, on adquireixin hàbits d’autonomia, higiene, alimentació saludable i de qualitat, que puguin reposar fent jocs calmats lliures i dirigits, conduïts i supervisats per monitors formats.
 • Treballem per agilitzar, vetllar i enriquir la gestió del servei de menjador i del temps de lleure que nens i nenes passen al migdia a l’Escola. Som l’enllaç entre l’empresa que gestiona el menjador, els monitors, l’Escola i les famílies.

Pati
comunicacio@ampaescolasantmarti.org
Treballem per a treure el millor partit dels espais d’esbarjo de l’Escola i per a acostar-los a les necessitats i expectatives de tots els infants.

SantmARTistes
santmartistes@ampaescolasantmarti.org
Proposem i organitzem tallers i activitats diverses per fer de l’ART un vehicle d’expressió i d’unió entre famílies, escola i alumnes. També ens encarreguem de crear un imaginari a l’Escola per participar en les diferents festes (capgrossos).


COMISSIONS NO ACTIVES ACTUALMENT

Escola de Famílies
familia@ampaescolasantmarti.org
Organitzem xerrades/tallers on donar suport a les famílies per conèixer i entendre millor els infants, augmentant la qualitat de la relació i millora de la nostra intervenció educativa amb els nostres fills i filles.

 • Treballem per obtenir eines per tal d’adquirir o recuperar la confiança en la nostra capacitat per dur a terme la nostra tasca de mare o pare; confiança necessària per tenir la força suficient per exercir-la amb responsabilitat i autonomia.
 • Aportem recursos i noves estratègies d’intervenció educatives, alternatives a les clàssiques, ja que moltes han quedat desfasades o inadequades tant pels canvis socials com per la millora del coneixement psicològic i pedagògic dels darrers temps.

Festes i Tallers
festesitallers@ampaescolasantmarti.org
Assessorem els diferents cursos en l’organització de les activitats festives de l’Escola per a totes les famílies fora de l’horari lectiu dels infants: Castanyada, Nadal, etc. Podeu consultar aquí el repartiment, per cursos, de l’organització de les festes. També treballem per integrar l’Escola en les celebracions i activitats culturals del barri: rua de Carnestoltes, etc. Dins s’hi inclou:

 • Batucada: colla de timbalers que participen en les festes de l’Escola i del barri.

Darrera actualització: 28 de gener de 2022