Cerca al bloc

25N: Dia internacional per l’erradicació de la violència vers les dones 

La lluita contra la violència masclista cal que sigui constant i permanent, cada dia, en tots i cadascun dels àmbits i espais on estem, on vivim, on ens desenvolupem. Aquesta, entre d’altres, és una de les prioritat que treballem des de la Comissió d’Igualtat de l’AMPA, perquè volem que les nostres filles i fills creixin en una societat que repudia, s’organitza i lluita contra les violències masclistes que malauradament cada dia pateixen dones, nenes, lesbianes i transgèneres aquí i arreu del món. 

Tot i que cada dia ha de ser 25N, la conmemoració d’un dia internacional convida a posar en agenda aquesta qüestió i no hem volgut deixar passar l’oportunitat i us volem compartir alguns continguts que pensem que poden ser del vostre interès.

En primer lloc us convidem a que llegiu el manifest “Contra les violències masclistes: acusem i actuem! Ocupem juntes els carrers”. El text a més convida a la manifestació unitària que tindrà lloc el mateix 25 de novembre a moltes ciutats catalanes, a Barcelona serà a les 18.30 a Diagonal amb Passeig de Gràcia. 

També hem pensat que seria interessant compartir amb totes i tots vosaltres un glossari feminista que ha elaborat l’ajuntament de Barcelona que recull molts i diversos conceptes que ajuden a entendre i conèixer millor la lluita feminista. En aquesta ocasió hem destacat algunes paraules que parlen de diferents formes de violència vers les dones, que sense ser violència física, no deixen ser agressions que avui en dia i al nostre voltant pateixen moltes dones.  

Igualment si tens interès et recomanem que facis una ullada a la resta del Glossari

I per acabar us proposem la visualització d’aquest vídeo, elaborat per Crític, en el que 13 dones relaten 24 actituds quotidianes masclistes que en ocasions són la llavor del que poden ser feminicidis i/o altres tipus de violències contra les dones. Frases que il.lusten el menysteniment, la culpabilització, el qüestionament i les banalitzacions de les agressions masclistes.

Si vols més informació, tens alguna suggerència o t’agradaria participar de la Comissió d’Igualtat ens pots escriure a: igualtat@ampaescolasantmarti.org 

Perquè ens volem vives, lliures i rebels: diguem no a qualsevol mena de violència!

Enquesta Escola de Famílies

Benvolgudes famílies,
Des de la comissió Escola de Famílies volem agrair la vostra col·laboració i participació en aquesta enquesta. Ha resultat tot un èxit i és gràcies a vosaltres.

S’han recollit nombroses respostes i aportacions en suggeriments i observacions. D’aquestes, destaquem especialment l’interès generat pel taller de ioga i mindfullness. És per això, que ens agradaria contactar amb alguna persona que es dediqui o tinga coneixement d’aquest tema, per poder posar-ho en marxa (us agraïm contacteu amb nosaltres al mail: familia@ampaescolasantmarti.org).

Per últim, us compartim els resultats de l’enquesta pel vostre coneixement i amb la voluntat de mantenir viva aquesta feina i esforç compartit per treballar per l’educació i benestar de les nostres filles i fills.

Moltes gràcies famílies!
Comissió Escola de Famílies

Festa de tardor i inici de curs a l’escola Sant Martí

El passat 28 d’octubre el curs de segon de primària va ser l’encarregat d’organitzar la ja tradicional festa de tardor o Halloween que es fa coincidir amb les primeres setmanes del curs escolar. Enmig de castanyes, panellets i tradicions més nostrades com la castanyera i el dia de Tot Sants, s’obren camí tradicions internacionals que fan molta il·lusió als nens i nenes!

El gimnàs de l’escola es va convertir en un túnel del terror ple de zombies, animals i fantasmes, que al ritme de músiques terrorífiques anaven sobresaltant els grups de nens que hi entraven. Dels més petits als més ganàpies, tots van cridar i es van divertir amb les seves disfresses.

El pati principal va lluir amb tota mena d’activitats i jocs, pintacares, memoris de terror, activitats per exhibir tota mena d’habilitats, amanit amb la música que punxava el DJ! Vam poder berenar crispetes i compartir alguns refrescos a la barra del bar per autofinançar la festa, durant la qual els nens i nenes i les famílies del Sant Martí van poder compartir una estona relaxada i de festa en un context molt divertit!

Entra a les nostres xarxes per veure les imatges!

Instagram

Facebook

Festa de Halloween

Us recordem que demà divendres 28 d’octubre de 18 a 21h donarem la benvinguda al nou curs amb una terrorífica festa de Halloween!! 🎃. Hi haurà musica 🎶 , tallers temàtics 🎭 , servei de bar 🍸… No oblideu venir disfressats i desfressades!

Festa organitzada per les famílies de 2n i l’Ampa.

Cartell Festa Halloween 2022
Cartell festa Halloween 2022

Xerrada coeducació en família

La Comissió d’Igualtat ha organitzat pel proper dimarts 18 d’octubre la xerrada Coeducació en família: cap a una criança lliure d’estereotips de gènere

l’Objectiu d’aquesta proposta és promoure valors d’igualtat i respecte a la diversitat, alhora que fer un exercici de reflexió i consciència per tal de no repetir patrons que posen en risc de violència a les nostres criatures. 

El taller ens donarà informació sobre com afecten els estereotips i rols de gènere als infants i posarà llum a qüestions com: 

Som conscients que tractem diferent als nens i a les nenes? 

Com podem promoure el joc i les joguines coeducatives? 

Com fomentem el pensament crític davant dels missatges que reben des dels contes, la televisió o la publicitat?

Anoteu a l’agenda, serà:

🗓️ El dimarts 18 d’octubre de 18h a 19:30h.

🏫  Al gimnàs de l’escola Sant Martí. c/ Sant Joan de Malta, 130. Poblenou.

Aquesta xerrada està dirigida a famílies amb infants a l’educació infantil. El dimarts 25 d’octubre repetirem la xerrada per primària.

💜 No podeu faltar 💜

Podem fer possible aquesta jornada gràcies a l’associació In-via.