Gràcies a tothom!

11/05/2013 | Festes, Junta | 0 comments

festa

Les mares i els pares de l’AMPA no sabem fer discursos, no és la nostra feina. Però si que sabem estimar molt els nostres fills i les nostres filles, i preocupar-nos pel ells, i cuidar-los, jugar amb ells i explicar-los contes. Així que avui, no volem fer un discurs, però us explicarem un conte (ben curt, no patiu…).
Vet aquí que una vegada va néixer un nen… o potser va ser una nena? El seu pare i la seva mare es van posar molt contents, li van posar un nom molt bonic, el van cuidar molt i van mirar d’ensenyar-li tot el que sabien, perquè volien que creixés sa i feliç.
Ben aviat, però, aquells pares van veure que el seu infant havia d’estar amb altres nens i altres persones per seguir aprenent, i van voler escollir la millor escola, on hi hagués els millors infants i les millors mestres del món.
Van triar una escola… o potser van ser ells qui la van triar?. Volien que fos tan maca, que encara s’havia de construir. Ni els pares ni els seus fills van defallir pel fet que l’escola fos una mica lluny de casa ni perquè cada cop hi hagués més nens i menys lloc per jugar i aprendre.
Cada any, quan demanaven un desig al bufar les espelmes d’aniversari, quan esbatussaven el Tiò de Nadal o quan escrivien la carta als Reis de l’Orient, molts d’aquells pares i mares del Poblenou demanaven una escola nova, propera i bonica, per als seus fills.
Finalment, gràcies a la paciència, el treball i la lluita de molts pares i mares –i sabem del cert que molts d’ells estan aquí- els Reis de l’Orient van atendre totes aquelles peticions i van obsequiar els nens i les famílies amb una escola nova, ben situada al costat de la Rambla, lluminosa, bonica i segura.
Encara no sabem com acaba el conte, però estem segurs que la nena (o potser era un nen?) es va fer molt gran, i que al final tots van ser feliços i van menjar pastissos.
No volem que aquest conte tingui bruixes ni ogres, perquè als pares i a les mares no ens agrada que res amenaci l’educació dels nostres fills. Per això ens ajudem els uns als altres, fem pinya i, si fa falta, ens convertim en superherois i sortim al carrer per lluitar pel futur dels infants.
El nostre conte té només un protagonista, un infant, però molts altres personatges importants que l’ajuden a fer-se gran: els professionals que treballan a l’escola, la gent que va posar en marxa l’AFA i tots els pares i mares que en diversos moments dediquen una part del seu temps a servir les altres famílies. Avui us volem donar les gràcies a totes i a tots, i molt especialment a la Berta, la Yolanda, la Mireia, l’Anna, la Núria i la Sofia que, des de la Comissió de Festes de l’AMPA, han treballat molt perquè avui puguem gaudir d’aquest matí.