Comissió de Defensa de l’Escola Pública. Instituts de nova creació

23/11/2015 | Uncategorized | 0 comments

Benvolgudes famílies,

Després de diverses reunions de la Plataforma per l’Educació Pública del Poblenou, volem compartir amb vosaltres algunes informacions que creiem que són del vostre interès referents als dos nous instituts i a l’adscripció de les escoles als instituts de la zona 26.

Primer Institut
En primer lloc, dir-vos que la construcció del primer nou institut començarà al setembre de 2016, al solar de l’Antic Camí de València. Fins que no s’acabin les obres, que duraran 16 mesos i finalitzaran el 31 de desembre  de 2018, els barracons de l’institut s’ubicaran al solar del carrer Llacuna amb Sancho d’Àvila.

L’equip directiu del primer institut encara no ha estat nomenat. Tanmateix, s’ha enviat una carta a Inspecció per tal que el nomeni oficialment  i es faci difusió del projecte educatiu (el nomenament hauria de fer-se abans de la preinscripció, entre els mesos de gener i febrer de 2016).

L’institut oferirà 90 places el primer any, 120 a partir del segon.
Segon institut

Pel que fa al segon nou institut, està previst que estigui en funcionament el curs 2018-2019. Fins que no finalitzin les obres, és possible que els alumnes siguin acollits a l’escola Poblenou, on ja s’estan duent a terme treballs de remodelació.

ADSCRIPCIÓ
Tal i com ja es va preveure l’any passat, l’adscripció serà ÚNICA (la moratòria a l’aplicació de l’adscripció única  s’acaba enguany). És a dir, els alumnes de qualsevol de les 10 escoles de la zona 26 podran optar a qualsevol dels 4 instituts d’aquesta zona. Els criteris de puntuació no han variat, tot i que s’estan duent accions per part d’altres escoles per tal que hi hagi una modificació en el decret que fixa els criteris.

Si teniu cap qüestió o necessiteu algun aclariment, no dubteu a posar-vos en contacte amb la comissió de defensa de l’escola pública. Us anirem informant de qualsevol novetat al respecte.

Comissió de Defensa de l’Escola Pública de l’Escola Sant Martí.