Capgrossos

Des de la seva posada en funcionament, l’Escola Sant Martí no disposava de cap símbol amb el qual identificar-se, cap referent que tothom pogués vincular amb el centre i la seva comunitat educativa. Amb el temps es va evidenciar la necessitat de crear una imatge icònica que substanciés l’esperit de l’escola i l’ubiqués en el teixit sociocultural del barri, perquè les convocatòries d’algunes festivitats on tradicionalment participava l’Escola Sant Martí eren cada cop més excloents amb aquelles entitats que no presentessin imatgeria pròpia.

Davant d’aquesta situació es va crear, ja fa anys, primer la Comissió de Capgrossos i després li va prendre el relleu la Comissió de SantmARTistes, que durant el curs 2018/2019 va decidir tirar endavant el projecte de construcció del seu primer personatge: la Tina.

TINA

Què és?
La Tina és un martinet blanc comú (Egretta garzetta).

Mides
Quasi 3 metres d’alçada i uns 25 kilos de pes.

Naixement
El 10 de maig de 2019. Va ser apadrinada oficialment pel Fènix de la Colla del Drac del Poble Nou el 19 d’octubre de 2019.

Història
Durant el seu procés de concepció molts membres de la Comissió de SantmARTistes van contribuir a imaginar-la i a dotar-la de contingut i significat, però el seu disseny i construcció material van recaure a les mans de dos artistes en concret: el Santi i l’Angel. El Santi primer va dibuixar-la i, posteriorment, transformar aquell dibuix en un esquelet de fusta i ferro, que ja permetia entreveure la delicadesa de la seva estilitzada figura. L’Àngel va donar vida a aquesta estructura vestint-la amb una pell de paper cartró, imprimint-li caràcter i expressivitat mitjançant els acabats de pintura acrílica i purpurina.

Característiques
Està pensada per ser animada per un únic portador/a i la seva funció és acompanyar i representar l’Escola Sant Martí sempre que se la requereixi. És també un repte de la Comissió que la seva presència guany protagonisme a través de diverses iniciatives, per tal que tota la nostra comunitat educativa la identifiqui com a pròpia, l’estimi i la senti seva.

 

Si esteu interessats en col·laborar en la imatgeria festiva de l’escola podeu contactar amb: santmartistes@ampaescolasantmarti.org

Darrera actualització: 30 d’octubre de 2019