25N: Dia internacional per l’erradicació de la violència vers les dones 

25/11/2022 | Igualtat | 0 comments

La lluita contra la violència masclista cal que sigui constant i permanent, cada dia, en tots i cadascun dels àmbits i espais on estem, on vivim, on ens desenvolupem. Aquesta, entre d’altres, és una de les prioritat que treballem des de la Comissió d’Igualtat de l’AMPA, perquè volem que les nostres filles i fills creixin en una societat que repudia, s’organitza i lluita contra les violències masclistes que malauradament cada dia pateixen dones, nenes, lesbianes i transgèneres aquí i arreu del món. 

Tot i que cada dia ha de ser 25N, la conmemoració d’un dia internacional convida a posar en agenda aquesta qüestió i no hem volgut deixar passar l’oportunitat i us volem compartir alguns continguts que pensem que poden ser del vostre interès.

En primer lloc us convidem a que llegiu el manifest “Contra les violències masclistes: acusem i actuem! Ocupem juntes els carrers”. El text a més convida a la manifestació unitària que tindrà lloc el mateix 25 de novembre a moltes ciutats catalanes, a Barcelona serà a les 18.30 a Diagonal amb Passeig de Gràcia. 

També hem pensat que seria interessant compartir amb totes i tots vosaltres un glossari feminista que ha elaborat l’ajuntament de Barcelona que recull molts i diversos conceptes que ajuden a entendre i conèixer millor la lluita feminista. En aquesta ocasió hem destacat algunes paraules que parlen de diferents formes de violència vers les dones, que sense ser violència física, no deixen ser agressions que avui en dia i al nostre voltant pateixen moltes dones.  

Igualment si tens interès et recomanem que facis una ullada a la resta del Glossari

I per acabar us proposem la visualització d’aquest vídeo, elaborat per Crític, en el que 13 dones relaten 24 actituds quotidianes masclistes que en ocasions són la llavor del que poden ser feminicidis i/o altres tipus de violències contra les dones. Frases que il.lusten el menysteniment, la culpabilització, el qüestionament i les banalitzacions de les agressions masclistes.

Si vols més informació, tens alguna suggerència o t’agradaria participar de la Comissió d’Igualtat ens pots escriure a: igualtat@ampaescolasantmarti.org 

Perquè ens volem vives, lliures i rebels: diguem no a qualsevol mena de violència!