Resum de l’acte informatiu sobre l’adscripció única Poblenou

Posted on


Benvolgudes famílies,

Des de la comissió de defensa de l’escola pública de l’AMPA de l’escola Sant Martí ens fan arribar un breu resum de l’acte informatiu celebrat a Can Saladrigues dimarts passat, 9 de febrer de 2016:
L’administració va presentar a la comunitat educativa del Poblenou la nova adscipció única per a la zona 26. D’aquesta manera, ha quedat establert que les deu escoles de primària de la zona tindran adscrits els quatre instituts de secundària (Quatre Cantons,Front Marítim, Icària i   Maria Espinalt). 
Tres escoles tindrien un cinquè institut adscrit (CEIP Arenal de Llevant i Fluvià, adscrits a Barri Besòs, i  Brusi, adscrit a  Fort Pius).
Els criteris de puntuació per a l’admissió a l’Institut es mantenen invariants. No hi ha hagut cap modificació en aquesty sentit.
Es garantirà la plaça en un dels quatre instituts de la zona a tots aquells que, en el procés de preinscripció, indiquin la seva preferència per un dels quatre instituts, i afegeixin a la llista, consecutivament, els altres tres en l’ordre que es consideri oportú).

D’aquesta manera, si volem que el nostre fill/a vagi a l’Institut Maria Espinalt, però a la vegada volem assegurar-nos que en cas de no ser admès/esa ho sigui en qualsevol dels altres tres instituts, l’ordre de preinscripció seria, per exemple:
1) Maria Espinalt, 2) 4 Cantons, 3) Front Marítim, 4) Icària (l’ordre dels 3 últims aniria en funció de les preferències per un o altre)
Paga la pena remarcar que l’administració NO garanteix la continuïtat de projecte educatiu de primària-secundària, però SÍ la qualitat de l’oferta educativa dels instituts de la nostra zona.
Podeu trobar més informació al blog de l’AMPA (25/11/ 2015 Comissió defensa escola pública: instituts de nova creació)